Panoramico Tinto är kombinationen av två vitt skilda uttryck av Ireguadalen. Den ena vingården, La Rad, växer i järnhaltiga lerjordar och de 30 åriga stockarna av Tempranillo och Garnacha trivs i klassiskt medelhavsklimat. Vingården kantas av fikon, valnötter, och stenek. På andra sidan dalgången och ytterligare 170 meter över havet hittar vi istället Las Yazas. Där växer 50 åriga tempranillostockar i kalkhaltiga, steniga jordar i påtagligt svalare klimat. Merparten av stockarna är oympade.

Tillsammans blir de två komponenterna ett panorama av Ireguadalen. Vinmakaren Daniel Rodriguez framhåller vikten av den konstnärliga processen och det småskaliga hantverket.

Varsam pressning efterföljs av spontan jäsning vid låg temperatur och därefter lagring på fat. En del nya och en del använda men alltid med endast med lätt rostning.

Vinet har en vibrerande rödfruktig energi med mineraliska toner och begynnande mognadsinslag. Där finns jordgubbar, mörka plommon, läder och tobak. Krispig syra, djup koncentration i den röda frukten och en förnimmelse av nejlikor och kryddor i den långa finishen.

Att dricka nu eller de närmaste 5 åren.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att ta del av inspirerande kunskap och för att inte missa spännande nyheter