Werfdans 2017

Werfdans Cinsault är ett uttryck för den robusta terroiren i Darling, där vinstockarna, planterade 1978, har rotat sig djupt i det sandiga lerjorden. Detta distrikt präglas av heta dagar som balanseras av svalkande vindar från Atlanten.

Vinet bjuder på en charmig stor rödfruktig doft med inglas av röda bär som jordgubbar, trnabär, och körsbär tillsammans med subtila örtiga toner och en touch av turkish delight och blommor. Den komplexa karaktären förstärks av en underliggande mineralitet, en fräsch syra och eleganta tanniner. Ett vin för pinot älskaren som vill bredda sina vyer.

Ian Naude berättar om en av många hemligheter bakom att lyckas med Cinsault. Fönstret för skördetidpunkten är extremt smalt. För tidigt så blir det grönt, för sent så blir det kladdigt. Ian har visat sig mycket skarp i att sätta det ögonblicket då Cinsault-druvorna når sin perfekta balans mellan syra och sötma. Det är en tävling mot tiden där endast 48 timmar avgör om vinet kommer att utstråla den tänkta karaktären eller förlora sin själ.

Med en förmåga att utvecklas i källaren, erbjuder Werfdans en smakresa som kan följas över de nästa två decennierna.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att ta del av inspirerande kunskap och för att inte missa spännande nyheter