Flaskbild

Latour a Civitella görs på 100% Grechetto och har fått jäsa på franska fat. De bästa druvorna från Sergio Motturas fem bästa vingårdar väljs ut och selekteringen består nästan uteslutande av klonen Poggio della Costa. Druvorna pressas varsamt för att inte överdriva extraktionen av grechettos tanninrika skal. Vid låg temperatur sedimenterar man naturligt, musten blir ren och jäsningen sker på franska ekfat. Därefter följer 9 månaders lagring på franska fût-de-chêne (små ekfat).

Vinet är gyllene med stor generös doft av vita persikor, blommor, äpplen, grillade citroner och eleganta fattoner av brynt smör och hasselnötter. Smaken är likaså generös, och till den friska syran bygger det lager på lager av stenfrukter och citrus och en elegant vaniljkrydda i avslutet. Kompletterande det långa avslutet finns en antydan till tanniner som ger vinet ryggrad och struktur.

Drick 2022-2028

Total produktion ca 14.000 flaskor

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att ta del av inspirerande kunskap och för att inte missa spännande nyheter