Muteki Whisky

Detta designval är en nod till den kvinnliga källarmästarens och yrkesskicklighet inom en traditionellt manligt dominerad industri.

Namnet “Muteki” har sina rötter i det japanska språket, där det kan tolkas som “utan like” eller “ojämförlig”. Etiketten på flaskan pryds av en kvinnlig samurai, en påminnelse om historiska kvinnliga kämpar som onna-Bugeisha. Detta designval är en nod till den kvinnliga källarmästarens och yrkesskicklighet inom en traditionellt manligt dominerad industri.

Beskrivning

En välbalanserad blandning med en djup karamellfärg. Smakprofilen är maltig med en mjuk textur, där mizunara-ek och vanilj framträder. På gommen möts en subtil sötma och kryddighet, ackompanjerad av toner av torkade aprikoser, honung, ceder och smörkola. Avslutningen erbjuder en blandning av citrus, ingefära, halm, ananas, örter och apelsin. Serveras med fördel rumstempererad

Besserwissra!

Hörrni, visste ni att ett av de mest populära sätten att dricka whisky i Japan är att blanda den med vatten? Och vi pratar inte om några droppar som skottarna, utan om mycket vatten. Det kallas Mizuwari. Ordet ’mizuwari’ är en sammanslagning av japanska ’mizu’ (vatten) och ’waru’ (blanda). Drycken tillreds med japansk precision: serveras i ett highball-glas med is, blandas sedan med 2-3 delar vatten och rörs om exakt 13,5 varv. En modern myt säger att det specifika antalet varv är avgörande, men i verkligheten är det viktigaste att blanda försiktigt för att bevara dryckens karaktär. Det är ett sätt att uppleva whiskyns smaker utan att behöva dricka den ren, perfekt som måltidsdryck.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att ta del av inspirerande kunskap och för att inte missa spännande nyheter