PRESSRELEASE 2023-10-13
För omedelbar publicering

Muteki Whisky: En smak av japansk tradition

I november introduceras den japanska whiskyn Muteki för svenska konsumenter genom Systembolagets tillfälliga sortiment. Muteki är en blended whisky som slutlagrats på fat gjorda av den japanska Mizunara-eken. Denna lagring ger whiskyn en silkigt mjuk textur, toner av vanilj och en distinkt kryddig avslutning med inslag av citrus och ingefära.

Namnet ”Muteki” har sina rötter i det japanska språket, där det kan tolkas som ”utan like” eller ”ojämförlig”.

Etiketten på flaskan pryds av en kvinnlig samurai, en påminnelse om historiska kvinnliga kämpar som onna-Bugeisha. Detta designval är en nod till den kvinnliga källarmästarens och yrkesskicklighet inom en traditionellt manligt dominerad industri.

Den japanska Mizunara-eken, trots sina utmaningar i hantering, är känd för att ge unika smaker av kokosnöt, orientaliska kryddor och sandelträ, och har varit en viktig del i den framgång som japansk whisky rönt världen över under de senaste två decennierna.

Bakom Muteki står Les Grands Chais de France, en ett familjeföretag där familjens rika historia inom vin- och spritbranschen går tillbaka till 1947. Utforskningen av japansk whiskytradition, som lett till denna spännande produkt, är ett led i företagets större satsning på sprit i premiumsegmentet.

Produktinformation:
Muteki Whisky | 700 ml | art nr 41509-01
Antal flaskor: 4000 | Pris: 399 kronor
Släpps: 2023-11-10
Importeras i Sverige av Derivino AB

Muteki är en upplevelse för den som vill utforska nya smakdimensioner inom whisky, samtidigt som den utgör en hyllning till den rika traditionen av japanskt hantverk.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att ta del av inspirerande kunskap och för att inte missa spännande nyheter